Пропускане към основното съдържание

Демагогията на Станишев, или краят на БСП – днес и завинаги.

Да се кажа, че съм изненадан от дебелоочието Станишев, ще бъде пресилено. Да казваш бяло на черното е политическо изкуство, усъвършенствано от тирани, демократи и партийни лидери в продължение на векове. Но това, което за пореден път изблея с мазния си баритон Сергей Станишев надмина всички граници на моето търпение. Затова ще оборя всяко едно от неговите твърдения след срещата при Президента:

Станишев базира своята теза върху следните демагогски твърдения, без да дискутира неудобните истини, които подменя мълчание:

1. „Две-трети от избирателите са били за против ГЕРБ“. Да това е така, но в тази аритметика за БСП са гласувало по-малко от една трета. В абсолютни стойности, това означава че Станишев няма легитимното право да говори от името на политическа сила, която има значително по-малко избиратели.

2. „Политическата криза била от Февруари“. Това беше многократно повтаряно с цел, да се сложат всички „в кюпа“ – т.е. новата тройна коалиция не е по-лоша от ГЕРБ. Да, ама не. Простата истина е, че още миналата година Станишев сам заплаши, че ако Борисов не си отиде с добро, то ще си иде с лошо. Всеки, който разбира от намеци разбира, че това е било началото на организиран пълзящ държавен преврат, началото на който беше стартирано с умишленото завишаване на сметките за ток. Тогава хората започнаха протест срещу монополите. Сега протестират срещу липсата на морал в новата тройна коалиция. Другарю Станишев – това са различни протести, и протестът през Февруари е плод на твоя план, докато протестът сега през Юни е резултат от твоята политическа арогантност!!!

3. „БСП подкрепя правителството на Орешарски в подкрепа интересите на гражданите“. Абсолютна демагогия!!! БСП го е грижа за всичко друго, но не и за интересите на гражданите. Така наречения „Пакет“ е жалък опит за долнопробен бартер „подаяния“ вместо „морал в политиката“. Надеждата тук е да се направи мимикрия чрез „грижа“, докато в същия момент се налагат съмнителни далавераджии на висши държавни длъжности.

4. „ГЕРБ са безотговорни в желанието си за касиране на изборите“. Да това е така, но справедливостта изисква да кажем ясно и високо, че ГЕРБ бяха преднамерено, предумишлено и арогантно ощетени чрез гнусна манипулация в деня за размисъл. В този смисъл, сегашната позиция на Орешарски, Борисов и Доган е резултат не на легитимен избор на народа, а плод на заговор, планиран и изпълнен с участието на заинтересовани медии, слугинска журналистика и безгръбначна прокуратура.

5. В този смисъл, ГЕРБ имат право да искат касиране. Едновременно с това обаче, това не дава право на Бойко да бяга по тъча, още по-малко да фабрикува конспиративни сценарии за собственото си убийство. Ако има доказателства за такава конспирация – да ги сложи на масата и всичко ще си дойде на мястото. Ако няма – да стиска зъби да стои там, където неговите избиратели очакват да го виждат – в окото на бурята!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Днес ще Ви разкажа

Днес ще има кино прожекция за ДАВИД - офис Казанлък: Име на филма: "Виет-Нам - нови възможности, предизвикателства и дивотии" Час: 17:30 Място: При мен Напитки: Гин Beefeters, Виски Logans Облекло: Спортно ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!
Зима- Лято I Тогава имаше студентски бригади, нямаше спин и сексът не беше повод за запознанство. Но въпреки това, от време на време, Любовта надникваше зад облаците тютюнев дим, алкохолни пари и самозаблудата, че сме вечни. Тази зима беше дошла по-рано, и бе по-студена от обичайното. Натрупа пухкав сняг метър и нещо. Стегна студ, и за една нощ снегът от пух се превърна в синкав, корав лед. Блус Мобилът тръгна от София в 4 след обяд, и с Божията помощ в 9 вечерта криво-ляво бяхме в Зарата. Паркирахме на малката уличка (Априлов) зад кино Септември, и от Блус Мобилът право във Верея – там свиреше Николай Ирикиев, с някакви набързо свикани ентусиасти – той с ореола на китарен бог – те, с примирението на чираци, очакващи да бъдат посветени във Великата тайна на безсмъртната рок магия. Хапнахме тройка с гарнитура, обсъдихме мацките на дансинга, пихме по две-три бири в два-три коняка, и всеки пое към нощната си обител – пичовете от Климат Блус Бенд към хотелските стаи, аз – в