Пропускане към основното съдържание

Демагогията на Станишев, или краят на БСП – днес и завинаги.

Да се кажа, че съм изненадан от дебелоочието Станишев, ще бъде пресилено. Да казваш бяло на черното е политическо изкуство, усъвършенствано от тирани, демократи и партийни лидери в продължение на векове. Но това, което за пореден път изблея с мазния си баритон Сергей Станишев надмина всички граници на моето търпение. Затова ще оборя всяко едно от неговите твърдения след срещата при Президента:

Станишев базира своята теза върху следните демагогски твърдения, без да дискутира неудобните истини, които подменя мълчание:

1. „Две-трети от избирателите са били за против ГЕРБ“. Да това е така, но в тази аритметика за БСП са гласувало по-малко от една трета. В абсолютни стойности, това означава че Станишев няма легитимното право да говори от името на политическа сила, която има значително по-малко избиратели.

2. „Политическата криза била от Февруари“. Това беше многократно повтаряно с цел, да се сложат всички „в кюпа“ – т.е. новата тройна коалиция не е по-лоша от ГЕРБ. Да, ама не. Простата истина е, че още миналата година Станишев сам заплаши, че ако Борисов не си отиде с добро, то ще си иде с лошо. Всеки, който разбира от намеци разбира, че това е било началото на организиран пълзящ държавен преврат, началото на който беше стартирано с умишленото завишаване на сметките за ток. Тогава хората започнаха протест срещу монополите. Сега протестират срещу липсата на морал в новата тройна коалиция. Другарю Станишев – това са различни протести, и протестът през Февруари е плод на твоя план, докато протестът сега през Юни е резултат от твоята политическа арогантност!!!

3. „БСП подкрепя правителството на Орешарски в подкрепа интересите на гражданите“. Абсолютна демагогия!!! БСП го е грижа за всичко друго, но не и за интересите на гражданите. Така наречения „Пакет“ е жалък опит за долнопробен бартер „подаяния“ вместо „морал в политиката“. Надеждата тук е да се направи мимикрия чрез „грижа“, докато в същия момент се налагат съмнителни далавераджии на висши държавни длъжности.

4. „ГЕРБ са безотговорни в желанието си за касиране на изборите“. Да това е така, но справедливостта изисква да кажем ясно и високо, че ГЕРБ бяха преднамерено, предумишлено и арогантно ощетени чрез гнусна манипулация в деня за размисъл. В този смисъл, сегашната позиция на Орешарски, Борисов и Доган е резултат не на легитимен избор на народа, а плод на заговор, планиран и изпълнен с участието на заинтересовани медии, слугинска журналистика и безгръбначна прокуратура.

5. В този смисъл, ГЕРБ имат право да искат касиране. Едновременно с това обаче, това не дава право на Бойко да бяга по тъча, още по-малко да фабрикува конспиративни сценарии за собственото си убийство. Ако има доказателства за такава конспирация – да ги сложи на масата и всичко ще си дойде на мястото. Ако няма – да стиска зъби да стои там, където неговите избиратели очакват да го виждат – в окото на бурята!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Днес ще Ви разкажа

Днес ще има кино прожекция за ДАВИД - офис Казанлък: Име на филма: "Виет-Нам - нови възможности, предизвикателства и дивотии" Час: 17:30 Място: При мен Напитки: Гин Beefeters, Виски Logans Облекло: Спортно ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!

Кризата, или удобното извинение - част 2: Лечението

И както при всички сложни ситуации в живота, кризата носи две новини едновременно – лоша и добра. Лошата новина се състои в това, че компактни маси работници със сигурност ще останат без работа за по-дълъг или по-кратък период от време. Добрата – от индустриалния пейзаж на страната ще изчезнат стотици вегетиращи фирми – призраци, живели до сега в тънката разделителна линия между отчаянието и надеждата, генерирали до сега огромна между фирмена задлъжнялост. Ниската конкурентна способност на тези фирми ще ги изхвърли извън техните пазари, и техните необслужвани фирмени кредити ще се трансформират в безполезни банкови активи, което ще натовари банките с непосилна задача за вторично реализиране на слабо търсени сгради и съоръжения. По естествен път от фондовата борса ще бъдат свалени много компании, и единствените потърпевши от това ще са инвестиралите в техните акции. Така кръгът ще се затвори, за да започне всичко отначало. Резонен е въпросът – имат ли сега шанс в кризата производствен
Две циганета на язовирната стена по пишки