Пропускане към основното съдържание

Демагогията на Станишев, или краят на БСП – днес и завинаги.

Да се кажа, че съм изненадан от дебелоочието Станишев, ще бъде пресилено. Да казваш бяло на черното е политическо изкуство, усъвършенствано от тирани, демократи и партийни лидери в продължение на векове. Но това, което за пореден път изблея с мазния си баритон Сергей Станишев надмина всички граници на моето търпение. Затова ще оборя всяко едно от неговите твърдения след срещата при Президента:

Станишев базира своята теза върху следните демагогски твърдения, без да дискутира неудобните истини, които подменя мълчание:

1. „Две-трети от избирателите са били за против ГЕРБ“. Да това е така, но в тази аритметика за БСП са гласувало по-малко от една трета. В абсолютни стойности, това означава че Станишев няма легитимното право да говори от името на политическа сила, която има значително по-малко избиратели.

2. „Политическата криза била от Февруари“. Това беше многократно повтаряно с цел, да се сложат всички „в кюпа“ – т.е. новата тройна коалиция не е по-лоша от ГЕРБ. Да, ама не. Простата истина е, че още миналата година Станишев сам заплаши, че ако Борисов не си отиде с добро, то ще си иде с лошо. Всеки, който разбира от намеци разбира, че това е било началото на организиран пълзящ държавен преврат, началото на който беше стартирано с умишленото завишаване на сметките за ток. Тогава хората започнаха протест срещу монополите. Сега протестират срещу липсата на морал в новата тройна коалиция. Другарю Станишев – това са различни протести, и протестът през Февруари е плод на твоя план, докато протестът сега през Юни е резултат от твоята политическа арогантност!!!

3. „БСП подкрепя правителството на Орешарски в подкрепа интересите на гражданите“. Абсолютна демагогия!!! БСП го е грижа за всичко друго, но не и за интересите на гражданите. Така наречения „Пакет“ е жалък опит за долнопробен бартер „подаяния“ вместо „морал в политиката“. Надеждата тук е да се направи мимикрия чрез „грижа“, докато в същия момент се налагат съмнителни далавераджии на висши държавни длъжности.

4. „ГЕРБ са безотговорни в желанието си за касиране на изборите“. Да това е така, но справедливостта изисква да кажем ясно и високо, че ГЕРБ бяха преднамерено, предумишлено и арогантно ощетени чрез гнусна манипулация в деня за размисъл. В този смисъл, сегашната позиция на Орешарски, Борисов и Доган е резултат не на легитимен избор на народа, а плод на заговор, планиран и изпълнен с участието на заинтересовани медии, слугинска журналистика и безгръбначна прокуратура.

5. В този смисъл, ГЕРБ имат право да искат касиране. Едновременно с това обаче, това не дава право на Бойко да бяга по тъча, още по-малко да фабрикува конспиративни сценарии за собственото си убийство. Ако има доказателства за такава конспирация – да ги сложи на масата и всичко ще си дойде на мястото. Ако няма – да стиска зъби да стои там, където неговите избиратели очакват да го виждат – в окото на бурята!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Днес ще Ви разкажа

Днес ще има кино прожекция за ДАВИД - офис Казанлък: Име на филма: "Виет-Нам - нови възможности, предизвикателства и дивотии" Час: 17:30 Място: При мен Напитки: Гин Beefeters, Виски Logans Облекло: Спортно ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!
Красота, та чак очите болят!  
Някога много, много отдавна, когато небето все още беше още наситено синьо, слънцето имаше цвета на узрели портокали, а нощите миришеха на разцъфнали липи, сънувах , макар и не много често един красив сън. Тогава живеехме в един от първите държавни блокове, нов, боядисан в бяло, в центъра на Зарата, точно срещу Градската градина. Летях над града. Първо се качвах до таваните на нашия блок, обикновено се провирах през капандурата на покрива, и после сякаш някаква невидима ръка леко ме понасяше във въздуха. Издигах се плавно над зелените дървета на градската градина - т ихо и без звук, след това минавах над Универмага , Пощата, завивах над Пожарната, и все по-високо и по-високо се реех над моето училище, където виждах долу учителят ми по физическо Любо смешно да мята ръце като вятърна мелница. Хубаво беше, че летях без усилие, даже не размахвах ръце, сякаш гравитацията беше моя любовница и робиня. В този сън имаше един много специален момент, който винаги се повтаряше без изключен