Пропускане към основното съдържание

За географската обреченост

Ходих до Лондон за 2-3 дни в края на миналата седмица. При кацане на летището в Лутън стрюардесата предупреди всички пътници да не включват мобилните си телефони до преминаване на граничния контрол. Всички пътници се съобразиха с това указание. На обратния полет пътниците бяха може би 60 % същите, както на отиване. Отново на Летище София бе направено същото предупреждение към (същите) пътници.
Познайте ...
Същите тези пътници включиха незабавно мобилните си телефони, независимо от направеното предупреждение !!!
Каква е разликата? Очевидно става въпрос за древния инстинкт за самосъхранение - на всички е ясно, че на Острова всяко нарушено правило се наказава незабавно с глоба, докато тук правилата са за отделни съвестни люде, на които най-често се гледа с пренебрежение от страна на т.н. "фенове" - владетели на изкуството да пренебрегват всичко, освен собствените си първични нужди.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Днес ще Ви разкажа

Днес ще има кино прожекция за ДАВИД - офис Казанлък: Име на филма: "Виет-Нам - нови възможности, предизвикателства и дивотии" Час: 17:30 Място: При мен Напитки: Гин Beefeters, Виски Logans Облекло: Спортно ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!
Зима- Лято I Тогава имаше студентски бригади, нямаше спин и сексът не беше повод за запознанство. Но въпреки това, от време на време, Любовта надникваше зад облаците тютюнев дим, алкохолни пари и самозаблудата, че сме вечни. Тази зима беше дошла по-рано, и бе по-студена от обичайното. Натрупа пухкав сняг метър и нещо. Стегна студ, и за една нощ снегът от пух се превърна в синкав, корав лед. Блус Мобилът тръгна от София в 4 след обяд, и с Божията помощ в 9 вечерта криво-ляво бяхме в Зарата. Паркирахме на малката уличка (Априлов) зад кино Септември, и от Блус Мобилът право във Верея – там свиреше Николай Ирикиев, с някакви набързо свикани ентусиасти – той с ореола на китарен бог – те, с примирението на чираци, очакващи да бъдат посветени във Великата тайна на безсмъртната рок магия. Хапнахме тройка с гарнитура, обсъдихме мацките на дансинга, пихме по две-три бири в два-три коняка, и всеки пое към нощната си обител – пичовете от Климат Блус Бенд към хотелските стаи, аз – в