Пропускане към основното съдържание

За географската обреченост

Ходих до Лондон за 2-3 дни в края на миналата седмица. При кацане на летището в Лутън стрюардесата предупреди всички пътници да не включват мобилните си телефони до преминаване на граничния контрол. Всички пътници се съобразиха с това указание. На обратния полет пътниците бяха може би 60 % същите, както на отиване. Отново на Летище София бе направено същото предупреждение към (същите) пътници.
Познайте ...
Същите тези пътници включиха незабавно мобилните си телефони, независимо от направеното предупреждение !!!
Каква е разликата? Очевидно става въпрос за древния инстинкт за самосъхранение - на всички е ясно, че на Острова всяко нарушено правило се наказава незабавно с глоба, докато тук правилата са за отделни съвестни люде, на които най-често се гледа с пренебрежение от страна на т.н. "фенове" - владетели на изкуството да пренебрегват всичко, освен собствените си първични нужди.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Днес ще Ви разкажа

Днес ще има кино прожекция за ДАВИД - офис Казанлък: Име на филма: "Виет-Нам - нови възможности, предизвикателства и дивотии" Час: 17:30 Място: При мен Напитки: Гин Beefeters, Виски Logans Облекло: Спортно ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!
Две циганета на язовирната стена по пишки  

Кризата, или удобното извинение - част 2: Лечението

И както при всички сложни ситуации в живота, кризата носи две новини едновременно – лоша и добра. Лошата новина се състои в това, че компактни маси работници със сигурност ще останат без работа за по-дълъг или по-кратък период от време. Добрата – от индустриалния пейзаж на страната ще изчезнат стотици вегетиращи фирми – призраци, живели до сега в тънката разделителна линия между отчаянието и надеждата, генерирали до сега огромна между фирмена задлъжнялост. Ниската конкурентна способност на тези фирми ще ги изхвърли извън техните пазари, и техните необслужвани фирмени кредити ще се трансформират в безполезни банкови активи, което ще натовари банките с непосилна задача за вторично реализиране на слабо търсени сгради и съоръжения. По естествен път от фондовата борса ще бъдат свалени много компании, и единствените потърпевши от това ще са инвестиралите в техните акции. Така кръгът ще се затвори, за да започне всичко отначало. Резонен е въпросът – имат ли сега шанс в кризата производствен